5 tips om uw huis winterklaar te maken

Ziet u ook een beetje op tegen de lange koude winter die stilaan zijn intrede doet? Een fris en strak interieur is prachtig, maar vraagt in het koudste seizoen toch om ietsje meer. Heeft ook u behoefte aan warmte en gezelligheid in huis? Hier alvast 5 gouden tips om uw huis winterklaar te maken!

1.BUITEN WORDT BINNEN

In de winter, wanneer de dagen korten, spenderen we veel tijd binnenshuis. Dus zien we minder van de natuur. Haal toch een stukje buiten naar binnen door dennenappels in een grote schaal te leggen, gedroogde takken in een vaas te zetten, of houtblokken te stapelen langs de haard. Ook planten spelen een belangrijke rol voor uw interieur in de winter! De trend urban jungle loopt gewoon door in het najaar. Kies voor grote, groene planten en zet ze in een mooie pot. Voor een extra winters effect hangt u er lampjes in, of een occasionele kerstbal. Zet kleinere planten, zoals cactussen, in een groepje bijeen om het geheel wat speelser te maken. Zo worden ook planten een eyecatcher in uw interieur!

2. GEZELLIG IN DE ZETEL

De zetel is ‘the place to be’ op koude dagen. Reden genoeg om deze aan te kleden! Kussens en plaids zijn in het najaar onmisbaar in uw zetel. Ook al heeft u een haard, deze warmtehouders legt u in uw zetel om een extra gezellig gevoel te creëeren. Verschillende materialen, texturen en kleuren kunnen naar hartenlust gecombineerd worden, dit is dé trend van het najaar. Gezelligheid troef!

 

3. LICHT TIJDENS DE DONKERE DAGEN

Het wordt sneller donker, de gordijnen gaan vroeg dicht. Tijdens de wintermaanden is het heel belangrijk om de juiste verlichting te voorzien in uw woning. Bekijk uw verlichting en vermijd koud licht. Vergeet de belangrijkste sfeermakers niet: kaarsen. Voorzie leuke theelichthouders. Zet ook deze in een groepje bijeen voor een speels effect. Ook hier kan je weer wisselen met grote en kleine theelichthouders in verschillende materialen en texturen. De schemering van de theelichten zorgt gegarandeerd voor een huiselijke warme sfeer!

4. WARME KLEUREN EN MATERIALEN

De koude en druilerige dagen doen mensen verlangen naar warmte en gezelligheid. Vul uw interieur aan met warme kleuren en materialen, hierdoor wordt de ruimte gezelliger. Een sober interieur met veel wit en zwart voelt warmer aan door het gebruik van accenten in hout, cognactinten of stof. Dit kan een gezellige zetel zijn, maar ook een houten bijzettafel of een terracotta bloempot. Want ook kleine accessoires

5. KAST- EN OPBERGRUIMTE

Zorg voor voldoende kast- en opbergruimte. Zo kan u etaleren wat u echt wilt laten zien. Vul de ruimte op de kast met mooie accessoires, persoonlijke items en een strakke design lamp. Dit maakt het geheel gezelliger! Ook hier is het weer de kunst om items niet her en der neer te zetten (vermijd spreiding), maar te decoreren in groepjes. Ook boeken en tijdschrijften passen hier perfect bij!

Zo, u bent klaar!
Het Interieur Plus Team wenst u alvast een warme en gezellige winter!

Welkom bij Interieur Plus: dé winkel gefocust op toonaangevend design. Ontdek onze verrassende collectie van nationale en internationale designmerken.